Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkgidsen

Cover kerkgidsen

In samenwerking met de respectievelijke kerkfabrieken, werkt de Heemkundige Kring Glabbeek aan de samenstelling van een reeks gidsen voor de parochiekerken van Glabbeek. Met deze uitgaven wil de Kring het belangrijk godsdienstig en cultureel erfgoed dat deze kerken vormen in de kijker zetten, en dit in een tijd waarin vele van onze gebedshuizen gesloten worden. De gidsen worden voornamelijk samengesteld door Dries Ceuppens.

Het interieur van de kerk, met retabels, beelden, schilderijen, …, vertelt een hele geschiedenis met verwijzingen naar de bijbel, de heiligenlevens, het parochiaal leven, … Op deze wijze bieden ze een schat aan informatie voor allen die interesse hebben voor het patrimonium van onze kerken.

Momenteel zijn gidsen beschikbaar voor de kerken van Zuurbemde, Bunsbeek en Kapellen. De prijs van deze gidsen bedraagt € 5, + € 2 indien verzending buiten Glabbeek gewenst wordt.

Voor de gidsen voor Attenrode en Wever wordt een herdruk voorbereid, terwijl de gids voor Glabbeek rond mei 2017 zal verschijnen.

Je kan de gidsen bestellen door het gepaste bedrag te storten op rekening BE 12 7865 6822 7192 van Heemkundige Kring Glabbeek vzw, met vermelding van de gewenste gids(en) en uw adres.

Info: Secretariaat HKG - ☎ 016 77 90 59 - ✉ info@heemkunde-glabbeek.be.

Een uitgave van: Heemkundige kring Glabbeek vzw


Een uitgave van: Heemkundige kring